Gdańsk - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk - Wrzeszcz, 1946)
Przedstawia zrujnowaną podczas wojny ul. Kocurki w Gdańsku, w głębi widoczny zniszczony kościół pw. św. Piotra i Pawła, 1946 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie