[Ansicht des Hansaparks von Holzraum No 1 aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok z okna kamienicy przy ul. Am Holzraum 1 w kierunku Hansaplatz. Na skrzyżowaniu ulic Am Holzraum i Schichaugasse widoczny wypadek i zbiegowisko ludzi, 15. 05.1925 r.