[Ansicht des Hansaparks von Holzraum No 1 - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk] : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok z okna kamienicy przy ul. Am Holzraum 1 w kierunku Hansaplatz. Na skrzyżowaniu ulic Am Holzraum i Schichaugasse widoczny wypadek i zbiegowisko ludzi, 15. 05.1925 r.
Aut. odbitki, miejsce wyd. i data wg inwentarza PAN BG, tyt. wg opisu na negatywie. Ponadto na negatywie dopisek: (Zosammenstoß Elektrische [!] mit einem Auto) Herr Hartmann oben.
Keywords: Wypadki drogowe; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie