Ex Libris Franciszka Böhma - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944).; Böhm, Franciszek ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1943)
Na tle otwartej księgi posąg Światowida, herb Bem na szczycie książki i dwa kozły, powyżej w obłokach Perun ciskający pioruny. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Franciszka Böhma.
Nazwisko artysty i data według bibliografii.
Tadeusz Cieślewski syn. Życie i dzieło / M. Grońska. - Wrocław, 1962
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.