W bibliotece głównej w Sopocie do kolejnego egzaminu przygotowuje się studentka Irena Pawlik ... / fotografia W. Amerski. - Amerski, Włodzimierz (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia uczącą się studentkę w czytelni biblioteki Uniwersytetu Gdańskiego w Sopocie, 1979 r.