Josephus Mniszech Supremus Mareschalus Reg.Polon. - Sysang, Johann Christoph (1703-1757). ([Niemcy], 1733)
Przedstawia Jerzego Mniszecha, marszałka wielkiego koronnego: Z laską marszałkowską w prawej ręce, w półpostaci 3/4 w lewo, na tle nieba.
Pod portretem w owalu, umieszczonym na cokole, napis łaciński na tym cokole, określający kim jest portretowany.
W polu kompozycji, w prawym dolnym rogu sygnatura autora.
Keywords: Mniszech, Józef Wandalin -- (1670-1747); Marszałek wielki koronny; Grafika niemiecka; Miedzioryt