Ex Libris Wilhelm Freyer O. Koppisch. - Koppisch, Oskar (1906)
Przedstawia krajobraz z licznymi głazami na pierwszym planie. Napis na tablicy obramowanej kamieniami, w prawym dolnym rogu: Ex Libris Wilhelm Freyer. Nazwisko aut. w obrębie kompoz.