Sebastianus Munsterus Cosmographus. (1548)
Przedstawia Sebastiana Munstera pólpostaci, zwrócony w prawo i z książką w lewej ręce. Poniżej tytuł. Jeszcze niżej, w ramce, łaciński napis na temat portretowanego. W polu kompozycji, w lewym ghórnym roku zapisany po łacinie wiek portretowanego (60 lat).