Der Speicherbrand am 28. April 1849, von der Langen Brücke aus gesehen - Gottheil, Julius (1810-1868). ([Gdańsk : s.n., 1849)
Przedstawia pożar na Wyspie Spichrzów w Gdańsku obserwowany z Długiego Pobrzeża 28 kwietnia 1849 r.
Po prawej pod kompozycją: "J. Gottheil"; poniżej pośrodku: "Der Speicherbrand / am 28. April 1849, von der Langen Brücke aus gesehen.".
Miejsce wyd. i dat. na podst. działalności aut. i tematu przedstawienia.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Spichrze -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 19 w