Ex Libris Lorle Suess Louis Uhl. - Uhl, Louis Alois (1860-1909) (1890)
Przedstawia dziewczynę siedzącą z książką w ręku na kamiennej ławce, przed nią siedzi żaba w koronie na głowie. Napis u góry: Ex Libris, u dołu Lorle Suess. Nazwisko aut. w obrębie kompoz.