[Afisz teatralny. Incipit:] Ochotniczy Zespół Teatralny w Gdyni wystawia ... 3 aktową komedię A. Fredry p.t. "Godzien litości" ... (Gdynia : [wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o przedstawieniu 7.11.1948 r. w sali Prusińskiego. Reżyseria J. Ladowski.
Keywords: Teatry -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.