Ex Libris Wacław Sieroszewski J. T. - Tłomakowski, Janusz (1896-1980) (1927)
Przedstawia w ramce gęsie pióro na tle czaka ułańskiego. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Wacław Sieroszewski. Sygn. aut. w obrębie kompoz.