Frau Grade geb. Bauer Friederike Grade. - Grade, Friederike (1818-1863) (1836)
Przedstawia portret w półpostaci gdańszczanki Friederike de domo Bauer, żony kupca gdańskiego Eduarda Wilhelma Grade, matki malarki Friederiki Grade - autorki portretu wykonanego z natury.