Exlibris Ewy Moskalównej Ryszard Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1972)
Przedstawia siedzącą kobietę w powłóczystej szacie z odkrytym biustem. U dołu napis: Ex libris Ewy Moskalównej. Pod kompozycją ołówkowa sygn. aut.