Gorycz i słodycz - Siegler, Hans Georg (1920-1997).; Fac, Bolesław (1929-2000). (Gdańsk : Wydawnictwo im. Joachima Lelewela : Towarzystwo polska-Niemcy w Gdańsku, 1995)
Zbiór zawiera teksty w tł. na jęz. pol. i oryg. w jęz. niem.
Keywords: Poezja niemiecka -- 20 w; Poezja niemiecka -- 20 w. -- tłumaczenia polskie