Ex Libris Zofji [!] Cieślewskiej [Tadeusz Cieślewski]. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (1942)
Na tle okna z upiętą firanką okrągły stolik z otwartą książką i bukietem kwiatów w wazonie. Przez okno widać dachy domów. Po obu krawędziach napis: Ex Libris, u dołu na wstędze: Zofji [!] Cieślewskiej.