Ex Libris Zofji [!] Cieślewskiej - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944).; Cieślewska, Zofia ( -1963). ([S.l., 1942)
Na tle okna z upiętą firanką okrągły stolik z otwartą książką i bukietem kwiatów w wazonie. Przez okno widać dachy domów. Po obu krawędziach napis: Ex Libris, u dołu na wstędze: Zofji [!] Cieślewskiej.
Nazwisko aut. i data wg bibliogr.
Tadeusz Cieślewski syn, M. Grońska, Wrocław 1962