[Afisz teatralny. Incipit] Zweites Abonnement. No. 15. Theater in Danzig. Heute Sonnabend, den 27. Dezember 1823. Zum Erstenmale: Heinrich der Vierte von Paris, oder: Die Folgen eines Zweikampfs. Drama in 5 Akten nach dem Englischen von Vogel. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1823)
Afisz przedstawienia "Heinrich der Vierte von Paris, oder: Die Folgen eines Zweikampfs. Drama in 5 Akten" Wilhelma Vogla.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Vogel, Wilhelm -- (1772-1843).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w