Słupsk : skwer między ul. Prezydenta Starzyńskiego i ul. 9 Marca / Włodzimierz Nieżywiński fotoreporter. - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983) (1978)
Przedstawia pomnik Upokorzony na Skwerze im. Pierwszych Słupszczan w Słupsku, w głebi widoczna kamienica przy rondzie Solidarności, 20 czerwca 1978 roku.