Ex Libris Fundacji Wspólnota Gdańska / Bohdan Rutkowiak. - Rutkowiak, Bohdan (1933- ). (2008)
Dwa lwy trzymające klocki tworzące napis: Leones, niżej napis: gedanenses. Na klockach ryty napis: Ex Libris Fundacji Wspólnota Gdańska. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem sygnatura autora.