Ex Libris Fundacji Wspólnota Gdańska - Rutkowiak, Bohdan (1933- ).; Fundacja "Wspólnota Gdańska". ([Miejsce nieznane], 2008)
Dwa lwy trzymające klocki tworzące napis: Leones, niżej napis: gedanenses. Na klockach ryty napis: Ex Libris Fundacji Wspólnota Gdańska. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem sygnatura autora.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty, ołówkiem symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1990-.