Library, Information Science & Technology Abstracts EBSCO Publishing.
Baza indeksuje ponad 500 głównych czasopism branżowych, ponad 50-priorytetowych i 125 - selektywnych; ponadto zawiera książki, raporty dotyczące badań i sprawozdania. Zakres tematyczny obejmuje bibliotekarstwo, klasyfikację, katalogowanie, bibliometrykę, pozyskiwanie informacji online, zarządzanie informacją i inne. Zakres chronologiczny bazy sięga połowy lat 60-tych dwudziestego wieku.