Teoria i praktyka w poglądach marksistowskich / Stanisław Kowalczyk. - Kowalczyk, Stanisław (1932- ).
1. Marksistowskie rozumienie pojęcia praktyki. 2. Marksizm jako filozofia praxis. 3. Praktyka jako kryterium prawdy.