Teoria i praktyka w poglądach marksistowskich - Kowalczyk, Stanisław (1932- ). (1984)
1. Marksistowskie rozumienie pojęcia praktyki. 2. Marksizm jako filozofia praxis. 3. Praktyka jako kryterium prawdy.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Marksizm; Teoria poznania; Praca; Prawda; Artykuł z pracy zbiorowej