[Stan wojenny 1981] [Pacyfikacja przez ZOMO] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia pacyfikację zgromadzonych w okolicy ulic Podwale Grodzkie i Rajskiej ludzi, przez oddziały ZOMO, 16 grudnia 1981 roku. Ujęcie z dachu budynku Dworca PKP.