O literaturze rosyjskiej inaczej / Joanna Pyszny. - Pyszny, Joanna (1950- ).
Recenzja książki: Przewodnik po współczesnej literaturze rosyjskiej i jej okolicach (1917-1996) / Tadeusz Klimowicz. Wrocław, 1996.