Ex Libris P. Michałowskiego [Stefan Pajączkowski]. - Pajączkowski, Stefan (1961)
W ramce na przemian biało-czarnej, husarz na koniu z chorągwią w ręku. Napis u góry: Ex Libris, u dołu w ramce: P. Michałowskiego.