[Odbudowa Ratusza Głównego Miasta w Gdańsku] / W.G. - Gosieniecki, Wiktor (1876-1956) (1950)
Przedstawia widok na Długi Targ w Gdańsku od strony Bramy Zielonej w kierunku ul. Długiej z Fontanną Neptuna, fasadą Dworu Artusa i dominującą bryłą Ratusza Głównomiejskiego w rusztowaniach.