Doniosłość myślenia racjonalnego i nauki / Paweł Góralczyk. - Góralczyk, Paweł (1943- )
1. Poznawcza rola nauki i jej komercjalizacja. 2. Służebny charakter działalności naukowej. 3. Odpowiedzialność uczonych.