Exlibris Prof. Dr Joh. J. Hanrath - Battermann, Johannes (1909-1999).; Hanrath, Johannes Jozef (1900-1983). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1960)
Pelikan karmiący własnym ciałem pisklęta siedzące w gnieździe, napis u góry: Exlibris, u dołu: Prof. Dr Joh. J. Hanrath. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, technika graficzna i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Holandia -- 1945-1970.