Ex Libris Ernst Anna Meyer / [Emil Orlik]. - Orlik, Emil (1870-1932) (1932)
W ozdobnym roślinnym ornamencie pośrodku kwadrat z monogramem EAM, powyżej galopujący koń i stojąca na nim kobieta w powłóczystej szacie. U dołu napis: Ex Libris Ernst Anna Meyer. Sygnatura artysty - monogram OE w obrębie kompozycji.