[Pancernik Schleswig-Holstein na Westerplatte]. - Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia kopię fotografii pancernika Schleswig-Holstein ostrzeliwującego Westerplatte we wrześniu 1939 r.
Opis pod zdjęciem: 40 lat temu 1 września rozpoczęła się najstraszniejsza z wojen - II wojna światowa. Wojna wciągnęła w swoją orbitę 61 państw, około 1700 milionów ludzi. Sześcioletnie działania wojenne pochłonęły 55 milionów ofiar, w tym 6 milionów Polaków.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Pancerniki (okręty wojenne) -- 1900-1945 -- fotografie; Westerplatte (Polska ; półwysep) -- fotografie