Ex Libris Jan Battermann / J. B. - Battermann, Johannes (1909-1999); Battermann, Johannes (1909-1999) ([wydawca nieznany], 1967)
Mężczyzna siedzący przed sztalugami i malujący nagą modelkę, napis u góry: Ex Libris, wzdłuż lewej krawędzi: Jan Battermann. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.