List pasterski Episkopatu Polski na jubileusz św. Metodego (13 października 1985 r.).
Życie i działalność świętych Cyryla i Metodego. Trwałe znaczenie działalności świętych Cyryla i Metodego. Dzisiejsze znaczenie działalności świętych Cyryla i Metodego.