M. Christophorus Hartknochius Passenheimensis Prussus In Gymnasiu Thoruniensi Professor Publicus Nayus Anno A Reparata Salute M.DC.XLIV. (1670)
Przedstawia portret w popiersiu w owalnym medalionie Krzysztoga Hartknocha (1644-1687), historyka, profesora Gimnazjum Akademickiego w Toruniu.