Ex Musicis Kaji Danczowskiej - Wróblewska, Krystyna (1904-1994).; Danczowska, Kaja (1949- ). ([S. l. : s.n.], 1967)
Przedstawia z lewej strony fragment pudła rezonansowego skrzypiec, wzdłuż prawej strony w ośmiu wierszach napis: Ex Musicis Kaji Danczowskiej. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem aut.