Exlibris Anatol Gupieniec - Tyrowicz, Ludwik (1901-1958).; Gupieniec, Anatol (1914-1985). ([S.l., 1954)
Przedstawia gmach ratusza, naczynia ceramiczne, plansza z napisem Numizmatyka. Napis u góry: Exlibris, u dołu: Anatol Gupieniec. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie nazwisko aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.