Papieski Wydział Teologiczny we Wrocławiu w latach 1964-2004 : (zarys historii i działalności) / Ignacy Dec. - Dec, Ignacy (1944- ).
1. Z historii kształcenia teologicznego we Wrocławiu. 2. Początki Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu (1964-1974). 3. Drugie dziesięciolecie PWT we Wrocławiu (1974-1984). 4. Trzecie dziesięciolecie uczelni (1984-1994). 5. Czwarte dziesięciolecie PWT we Wrocławiu (1994-2004). 6. Bilans czterdziestoletniej działalności. 7. Naukowy start ks. Józefa Mandziuka na Papieskim Wydziale Teologicznym we Wrocławiu.