[Żebrak o kuli] - Płoński, Michał (1778-1812). ([Amsterdam], 1802)
Przedstawia en face postać starego żebraka z brodą, stojącego w oparciu o kulę pod prawym ramieniem.
Data powstania na podstawie działalności autora.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Tytuł na podstawie treści przedstawienia.
W polu kompozycji z dołu po prawej, wygrawerowana sygnatura autora: MP.
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Grafika polska