[Widok Gdańska od północnego wschodu] - Gottheil, Julius (1810-1868). ([Gdańsk : Gottheil & Sohn, 1863)
Widok ogólny Gdańska od północnego wschodu. Na pierwszym planie kanał na Stępce, w głębi wieże kościołów NMP i Św. Jana. Po lewej stronie widoczne urządzenia stoczni remontowej, po prawej żaglowiec zacumowany przy nabrzeżu Ciesielni.
Oryginalne podłoże obcięte. Aut. wg. Fot.Gd. Daty wg. biogramu aut.
Fot.Gd
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki