Gułag utrwalony na kliszy / Małgorzata Ruchniewicz. - Ruchniewicz, Małgorzata (1970- ).
Recenzja książki: Gułag : Sołowki, Kanał Białomorski, ekspedycja wajgacka, teatr w gułagu, Kołyma, martwa droga, Workuta / Tomasz Kizny ; współpraca Dominiquie Roynetta. Warszawa, 2015.