Metody jako święty - Naumow, Aleksander (1949- ). (1991)
1. Świętość według teologii prawosławnej. 2. Świętość w życiu Metodego. 3. Świętość Metodego według hagiografii starosłowiańskiej.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); 801-900; Święci i błogosławieni; Duchowość prawosławna; Świętość; Historiografia słowiańska; Teologia prawosławna; Artykuł z pracy zbiorowej; Biografia