Gdańsk Fragment miasta ; w głębi wieże kościoła NMP i Ratusza Głównego Miasta / fot. K. Jabłoński. - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014) (Krajowa Agencja Wydawnicza, 1974)
Przedstawia widok ogólny na Główne Miatsto od strony Targu Drzewnego, na pierwszym planie wylot ul. Szerokiej, ok. 1980 r.