Ex Libris Melchiora Wańkowicza / SOC. - Ostoja-Chrostowski, Stanisław (1900-1947) (1935)
Na leżącym mieczu dwie książki, niżej sakiewka z rozrzuconymi monetami, wyżej tarcza herbowa z godłem rodowym Wańkowicza - Lis, napis: Ex Libris Melchiora Wańkowicza. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.