Am Krantor. Alt Danzig - Bielefeld, Bruno (1879-1973). ([Gdańsk], 1920)
Przedstawia nocny widok zimą na bryłę Żurawia w Gdańsku oraz przycumowaną obok, do brzegu, łódź rybacką o nazwie BOWKE.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Daty powstania na podstawie działalności autora i treści kompozycji.
Pod polem kompozycji, po lewej, ołówkiem, tytuł: Am Krantor / Alt Danzig. Po prawej pod polem, ołówkiem, podpis autora: Bruno Bielefeld.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 1900-1945.; Żuraw Wielki (Gdańsk, Polska ; brama).; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce