[Widoki Gdańska i Sopotu w 6 sekcjach]. - Literarisch-Artistische Anstalt von C. Dittmarsch & Comp. <C. Kneller> (Stuttgart).; Gerhard'sche Offizin (Gdańsk). ([Gdańsk], Verlag der Gerdhard'schen Buchchandlung, 1850)
Przedstawia widoki budowli gdańskich i sopockich w sześciu sekcjach, ujęte w ornamentalne, roślinne kartusze: klasztor w Oliwie, Długi Targ w Gdańsku, Dom zdrojowy w Sopocie, Brama Wyżynna, stocznia na Motławie, kościół św. Trójcy. Na szczycie herb Gdańska.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją informacje o wydawcy i drukarni: Verlag der Gerdhard'schen Buchchandlung.; Stich u. Druck v. C. Dittmarsch & Comp. i. Stuttgart.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce i data powstania na podstawie działalności wydawcy.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Długi Targ (Gdańsk, Polska).; Brama Wyżynna (Gdańsk, Polska).; Gdańsk (Polska) -- widoki