Zbigniew Herbert Ex Libris / RS. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) ([wydawca nieznany], 1973)
Przedstawia od tyłu postać siedzącą na koniu. Napis: Zbigniew Herbert Ex Libris. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.