Ex Libris André Lucy - Favet, Charles (1899-1982).; Lucy, André ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1951)
Na tle rentgenowskiego obrazu klatki piersiowej ptak. Napis na górze Ex Libris, u dołu André Lucy. Nazwisko artysty, nr dzieła i data w obrębie kompozycji: Ch. Favet Op. 177 Sc. 1951. Wokoło wyobrażenia cytat: Q'importe Ton Sein Maigre, O Mon Objet Aimé! On Est Plus Prés Du Cœur Quand La Poitrine Est Plate! Et Je Vos, Comme Un Merle En Sa Cage Enfermé, L'amour Entre Tes Os, Révant Sur Une Patte! (Louis Bouilhet). Poniżej ołówkiem autograf artysty.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Francja -- 20 w