Ex Libris Tadeusza Lesznera Grafika A. P. - Półtawski, Adam (1881-1952) (1943)
Przedstawia w poczwórnej ramce na tle obfitych labrów tarczę herbową z jednorożcem. Na ramie napis: Ex Libris Tadeusza Lesznera Grafika. Sygn. aut. w obrębie kompoz.