[Ulotka. Incipit] Aufruf zum Beitritt zu der Gesellschaft von Freunden der Danziger Hochschule. (Danzig : [wydawca nieznany], 1922)
Ulotka informująca o utworzeniu Towrzystwa Przyjaciół Politechniki Gdańskiej 17.03.1922 r. z wezwaniem do wstępowania.
Keywords: Politechnika Gdańska -- 1900-1945 -- druki ulotne; Politechnika Gdańska; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- druki ulotne; Wolne Miasto Gdańsk (1920-1939); Druki ulotne -- 1900-1945.; Druki ulotne